Beschermengel

geplaatst in: Binnen, Blog, Matthijs | 0

Een kennis die overspannen thuis zit, kreeg een kaartje van een collega. Vol raar geschreven letters. Ondertekend: je beschermengel. Maar dit was dus niet zomaar een collega. Dit was haar beschermengel.

Het is een mooie vraag om eens met mensen die je dierbaar zijn te bespreken: geloof jij in engelen? Sommige mensen geloven in God en anderen in ‘dat er wel iets is tussen hemel en aarde’ (aha: er is dus een hemel?) en sommige mensen geloven dat er niks is. Dat wat er gebeurt toeval is.

Zelf geloof ik wel in engelen en ook in beschermengelen. In dat er wezens of energievormen zijn die als taak hebben over je te waken, je voor bepaalde dingen te behoeden, die hardop genoemd worden als je met onwijs veel geluk net geen ongeluk hebt gehad. Het engeltje op je schouder. En ik geloof ook dat je soms als mensen onderling de rol in de schoot geworpen krijgt om iemands beschermengel te zijn. 

Vandaag was in het nieuws dat een gehandicapte man in een rolstoel in Spanje brand kreeg in zijn huis. Hij schreeuwde om hulp. Een illegale Afrikaanse straatverkoper hoorde het en bedacht zich geen moment. Hij klom op het balkon, redde de man en verdween zo snel hij kon, bang om met autoriteiten geconfronteerd te worden. Gelukkig is hij opgespoord. Krijgt hij een onderscheiding én wordt er werk van gemaakt dat hij en zijn familie een legale status krijgen in Spanje. Hij was de beschermengel.

Koekjes in en om pot met engel

De kennis die het kaartje kreeg deed mee aan een game, de Angel Game. Daarbij krijg je de naam van een andere collega, waarvoor je een bepaalde periode extra lief moet zijn. Kopje koffie halen, een lief kaartje sturen etc. Het mooie is dat het niet de bedoeling is, dat dit opvalt en dat duidelijk wordt van wie je de beschermengel bent. Dus haal je voor iedereen een kopje koffie met een koekje, etcetera. In één klap wordt het kantoor, de school, de werkplek een sociale lieve vriendelijke plek waarin iedereen zijn best doet voor elkaar. Wat een prachtig idee!

Ook los van de Angel Game bestaan er mensen die lief zijn voor de omgeving. Zeker in de decembermaand, worden er extra vaak kaartjes gestuurd, uitnodigingen voor etentjes verzonden naar mensen die alleen zijn met kerst. Maar in januari slaat de kou weer toe. Ik vind de Angel Game een mooi, inspirerend idee dat maakt dat ik ga nadenken over wat ik kan doen voor anderen. Zomaar anderen. Anderen die het net even iets meer nodig hebben. Ik solliciteer graag als beschermengel. Gedag zeggen tegen mensen op straat. Fijne werkdag wensen aan het kassameisje. Maar ook: kaartjes sturen. Kadootjes misschien wel. Kleine beetjes hulp bieden. Warmte. En ik hoop en wens dat er steeds meer beschermengelen bij komen. Dat beschermengelen een begrip worden. 

Van wie word jij de beschermengel?

Photo by Gabriel on Unsplash

Meer lezen? Dat kan! Zie ook de blog ‘ Een nieuw evenement’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *