Ga je mee naar buiten? De afgelopen jaren waren dit de populairste wandelingen:

Wil jij een mooie wandeling maken met natuurgids Matthijs?

De Veluwe is het grootste natuurgebied van Nederland. En ook het enige gebied waarin je herten, zwijnen en wolven kunt tegenkomen. Wil jij de kans vergroten om eens wild te zien?

Op de Veluwe is al duizenden jaren gewoond en gewerkt. De cultuurhistorie is vaak in het landschap te ‘lezen’. Wil jij leren om beter in het verleden te kijken?

Een rondje door het bos lopen is voor de meesten mensen niet moeilijk. Maar weet je waarom hier zoveel dennen staan en daar die dikke eik? Waarom hier een vennetje ligt en daar die enorme stuifzandvlakte? Wil jij meer inzicht krijgen in de natuur?

Ben je natuurliefhebber en wil jij wel eens met je kinderen, je vrienden, je collega’s onder begeleiding van een natuurgids een mooie tocht maken?


Zonsondergang Kootwijkerzand

Ga mee!

Matthijs is de natuurgids van Buitenluchtig en neemt je mee de natuur in. Hij is sinds 2014 ook vrijwillig boswachter bij Staatsbosbeheer, dus heeft genoeg ervaring én wandelingen in zijn rugzak om jou, je gezin, je vrienden, collega’s, je moeder en haar vrijwilligersclub en/of je schoonfamilie tijdens het familieweekend mee op pad te kunnen nemen. Ook voor kinderen vanaf een jaar of 10 (sommige wandelingen zelfs vanaf 8 jaar) zorgt hij dat het een leuke belevenis wordt.

Wil je een wandeling op maat? In een gebied op/rond de Veluwe naar keuze en inspraak over welke thema’s meer of minder aandacht krijgen? Ook dat kan, neem gerust contact op voor de mogelijkheden.

Wil je een wandeling cadeau geven? En / of heb je speciale wensen? Leuk! We maken graag iets op maat voor je voor een leuke prijs.

Voor bedrijven: de Veluwe is bij uitstek een plek voor teambuilding. Laat de natuur je ondersteunen bij je organisatieontwikkeling. Ook een wandeling met een meer ontspannen karakter (teamuitje) is zeker mogelijk. In overleg kan er van alles!


Algemene info over de natuurwandelingen en aanmelden

Aanmelden* kan op meerdere manieren. Stuur een berichtje naar 06-18125008 of een mail naar info@buitenluchtig.nl. Je kan ook het contactformulier invullen. Vermeld bij je aanmelding aub: datum wandeling, aantal personen en het 06-nummer waarop je te bereiken bent.
Na je aanmelding ontvang je zo snel mogelijk meer praktische informatie, bijv. over de exacte startlocatie, hoe je kan betalen en hoe je de gids kan bereiken. Let op: reserveer je via mail of het contactformulier? Hou dan je spam in de gaten!


Handig te weten

Tijdens de natuurwandelingen van Buitenluchtig streven we ernaar de rust van de natuur te beleven. Daarom gaan we in principe met maximaal 10 gasten op pad, privé wandelingen uitgezonderd. We passen het wandeltempo aan aan de deelnemers van de groep en de afstanden zijn niet lang (m.u.v. de trektochten).
We nemen altijd onderweg de tijd voor de natuur. Er wordt regelmatig gepauzeerd om iets te vertellen of even goed rond te kijken. Om letterlijk even stil te staan bij waar we (te gast) zijn.
Vraag je je af of een wandeling haalbaar is voor je? Stem gerust met ons af en we denken met je mee. We willen juist graag de natuur voor iedereen bereikbaar maken!

Onze natuurwandelingen vinden grotendeels plaats in gebieden van Staatsbosbeheer. Voor elke deelnemer wordt € 1,- afgedragen voor het beheer van het gebied.

Bram en Annemarie

“We hebben op een heel relaxte manier heel veel geleerd.
Goede balans van info, zelf zien en beleven. Heel fijn”

Mariet:

“In een prachtige omgeving onder leiding van Matthijs een boswandeling gemaakt. We hebben genoten van zijn verhalen en kennis over de natuur en het wildleven van de Veluwe. We hebben geleerd op een andere manier om ons heen te kijken waardoor een wandeling in de natuur een nieuwe dimensie heeft gekregen. Daarnaast weet Matthijs vragen goed te beantwoorden en kent mooie verhalen over het gebied waarin hij wandelt. Matthijs, heel erg bedankt namens het hele team!”

Monique:

“Ik heb erg genoten van een excursie op de Veluwe o.l.v. Matthijs …… Hij weet veel over flora, fauna, dierensporen en het gebied te vertellen. Hierbij brengt hij zijn kennis en liefde voor de natuur leuk en prettig over op volwassenen en kinderen.
Ik kan het iedereen aanbevelen zich eens bij één van zijn excursies aan te sluiten en de natuur te beleven!”
Matthijs speurt de heide over met verrekijker

* Onze algemene voorwaarden zijn van toepassing als je reserveert. Lezen? Dat kan hier.