Songfestivalbingo

geplaatst in: Binnen, Blog, Daphne | 0

Mijn vorige schrijfsel dateert van januari 2021. Is Buitenluchtig dan niet meer leuk? Jawel, jawel. Maar life gets in the way soms. Of beter gezegd: een pasgeboren baby – zeker met een baan ernaast – vraagt best wat energie. Hoe leuk en bijzonder het ook is tijd te spenderen met je baby, het bloggen schiet er een beetje bij in, zeg maar. Maar wat is een betere aanleiding voor een comeback dan het songfestival?! *insert kermisgalm  Precies, dat bedoel ik.

“Wat? Het songfestival!?” hoor ik je denken?!

Jazeker, jazeker. Want u heeft hier te maken met een fan. Niet van de categorie “al maandenlang alle inzendingen luisteren en al het nieuws volgen”, maar wel “data op de kalender noteren en je verheugen op deze tv-avonden”. En in het pre-coronatijdperk zelfs met songfestivalverjaardagsfeestjes, omdat als je jarig bent rond die tijd je het mooi kan combineren; verjaren én vrienden én een themafeestje. Zet een paar schalen chips en hapjes op tafel, regel scorekaarten en een setje vrienden met humor —> succes gegarandeerd.

Maar dat doen we misschien ooit wel weer. Dit jaar zijn het – mede mogelijk gemaakt door corona- wat kleinere feestjes. Zowel de verjaardag passeerde in kleine kring (m’n lief en de eerder genoemde baby), als ook het songfestival zal zonder veel aanwezigen genuttigd worden. Gelukkig hebben we de smartphone, waarmee we in verbinding staan met vrienden die ook kijken én we hebben natuurijk Twitter, wat altijd garant staat voor goeie recensies en jolige commentaren.

Dit jaar zal het songfestival voor een deel gekeken worden met aanwezige ‘aanleunkinderen’. Zij hebben al lichtjes meegekregen dat het voor mij nogal een ‘ding’ is. Een enkeling heeft zelfs laten vallen zich te verheugen op het bijbehorende feestje, zo gauw dat weer kan. Maar dit jaar doen we het nog in het klein; dus wel met chips en hapjes op tafel, maar zonder de vele aanwezigen en hysterisch drukke sfeer. (Lees verder na de bingokaart)

Wat kan er dan verder wel? De scorekaart natuurlijk. Commentaar leveren op álles. En de bingokaart natuurlijk. Dit jaar zelf in elkaar geklust, omdat je de 10-jarige nog niet kan laten scoren op items als ‘decolleté’ en ‘(te) strakke broek. Dat komt nog wel, over een jaar of 4 (of over een jaar of 16, als je het haar vader vraagt). Voor nu houden we het bij de wat degelijkere score-items als: ‘rookmachine’, ‘hoge uithaal’, ‘jurk mooier dan liedje’ en ‘heel. veel. makeup’. Daar kan je ook een avond en bingokaart leuk mee vullen. 

Past dit soort oppervlakkigheid dan wel in het buitenluchtige leven? Nou en of. Want ook de binnenmens moet gevoed worden. En dat doe je niet alleen met de serieuzere onderwerpen des levens; die zijn al voldoende voorhanden. Dat doe je ook met humor, met licht hysterische toestanden, met nerdy hobby’s en luchtige onderwerpen die een beetje jeu aan het leven toevoegen. Zeker in coronatijden. We moeten wat! 

Zo, en dan ga ik nu deze blog afronden. Het leven (lees: de baby) roept (lees: huilt). Veel kijk- en bingoplezier! 


Mocht je nou ineens meer willen lezen over het songfestival? Klik dan hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *