Bucketlist

geplaatst in: Binnen, Blog, Matthijs | 0

Een bucketlist. Heeft u er één? Zo’n lijst met dingen die je nog gedaan wilt hebben voordat je de emmer omschopt, het loodje legt, kick the bucket.
Waar er tot voor kort nog zaken op stonden als de piramides zien, een parachutesprong maken of je motorrijbewijs halen, het moet tegenwoordig steeds meer en extremer.

Gaat je collega en half jaar rondtrekken door Azië of koopt je neef een klassieke sportwagen, dan inspireert dat voor je eigen ‘list’. En dat is knap ingewikkeld. Want het valt niet mee om iets van de lijst te kunnen afvinken. De snelheid waarmee er nieuwe items op de lijst komen is vele malen groter dan de snelheid van het afwerken van de lijst. Dat brengt me tot de term ‘bucketlistparadox’. 
Dat is het fenomeen dat je bucket list langer wordt, naarmate je minder levensjaren over hebt om hem af te werken. U voelt op uw klompen aan dat dat meer en meer stress gaat opleveren, nietwaar? Terwijl de bucket list toch bedoeld was om het leven mooi in te kleuren. Niet fijn.

Het zal u ook niet verbazen dat de bucketliststress zich op steeds jongere leeftijd manifesteert. Zo maakt mijn zoon zich inmiddels ernstige zorgen over het item ‘profvoetballer worden’ nog haalbaar is. Aan deze trend dient een halt toegeroepen te worden. Daarom verklaar ik mezelf hierbij tot bucketliststressreductiecoach en ben u in die hoedanigheid ten dienste. 
F*ck the list. Leer gelukkig te zijn met wat je nu hebt en je morgen komt aanwaaien. En kom dan alstublieft niet in de verleiding om nu op uw bucket list te noteren: mindful worden….. 😉


Photo by Gregory Culmer on Unsplash

Groen emmertje op het strand
Photo by Gregory Culmer on Unsplash

NB. Noot van de schrijver: deze blog is eerder op Blogspot gepubliceerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *