Klein pakket

Amfibieën Amphibien Dybdahl kikker, pad, boomkikker, olm
Amfibieën (kikker, pad, boomkikker, olm) – 1905
Een oude schoolplaat over amfibieën, uit de serie Dybdahl's Zoologische Plancher. En zoals dat vroeger ging, werd in de officiële titel ongeveer alles genoemd wat je op de plaat kan zien: Amphibien, b. Geraamte van een kikvorsch, pooten van den kikvorsch, de gewone pad en den boomkikvorsch, kop van den olm. Die olm moest ik even opzoeken. De plaat is uitgegeven door één van de oudste uitgevers van schoolplaten: H. Aschehoug &co en is dus getekend door P. Dybdahl. Voor zover we kunnen achterhalen is deze plaat uit 1905 - waarschijnlijk is hij in Noorse uitgaven al vanaf 1880 uitgegeven.
 32,50
Schoolplaat Regenwurm Volk und Wissen Verlag regenworm
Regenworm / Regenwurm
Deze schoolplaat van de regenworm komt uit de DDR, Oost-Duitsland dus. Daarom is de officiële titel van de plaat ook: Regenwurm. Het is duidelijk dat deze Oostduitse schoolplaat daadwerkelijk voor het onderwijs bedoeld is, want hij is gemaakt door de Akademie der Pädagogischen Wissenschaften der DDR. Tekenaar Dost tekende de plaat in de jaren '70 en de uitgave is van Volk und wissen volkseigener Verlag Berlin.
 19,00
Reuzenkangoeroe Riesenkänguruh Jung Koch Quentell schoolplaat
Reuzenkangoeroe – Jung Koch Quentell
Schoolplaat van de reuzenkangoeroe, met in het onderste deel een anatomische weergave. De heren Jung, Koch en Quentell hebben zowel botanische als zoölogische platen gemaakt. Uit de serie Jung-Koch-Quentell, Neue Zoologische Wandtafeln is dit plaat nummer 9, met de officiële titel Riesenkänguruh. De plaat is uitgegeven door Lehrmittelverlag Wilhelm Hagemann in de jaren '60.
 45,00
Schoolplaat Het openbaar leven van Jezus. F. Zenner. Uitgave W.A. Lommers in 1954
Het openbaar leven van Jezus
Het openbaar leven van Jezus, van kribbe tot kruis. Een schoolplaat met tekeningen van Jezus' leven. Deze schoolplaat is getekend door F. Zenner en in 1954 uitgegeven door W.A. Lommers.
 7,50
Schoolplaat Het verheerlijkt leven van Jezus. F. Zenner
Het verheerlijkt leven van Jezus
Met Pasen krijgt het lijden en sterven van Jezus extra veel aandacht. Deze bijbelse schoolplaat geeft in een aantal tekeningen de gebeurtenissen uit die tijd weer. De tekenaar is F. Zenner en de plaat is in 1954 uitgegeven door W.A. Lommers.
 7,50
Weefsel in het menselijk hoofd Deutsches Hygiene-Museum
Cellen en weefsel in het hoofd
Deze medische schoolplaat bekijkt tot op detail de soorten weefsel en cellen die in het menselijk hoofd aanwezig zijn. De plaat is in de periode 1938 - 1945 uitgegeven door het Deutsches Hygiene-Museum en heeft als officiële titel: Zelle - Gewebe - Organ. In detail zijn de volgende soorten weefsel uitgelicht: zenuwweefsel, botweefsel, huidweefsel, bloedweefsel, bindweefsel, spierweefsel, vetweefsel en kraakbeenweefsel. De plaat is waarschijnlijk intensief gebruikt in het onderwijs en kent enige gebruikssporen.
 25,00
Leitz AMR Elektronenmikroskope
Rasterelektronenmicroscoop – Leitz AMR
De rasterelektronenmicroscoop (Engels: scanning electron microscope, sem) is een bepaald type elektronenmicroscoop waarmee de microstructuur van materialen zichtbaar kan worden gemaakt voor het menselijk oog. Deze schoolplaat is afkomstig van Leitz AMR, een Duitse fabrikant. Daarom is de officiële naam van de plaat: Raster-elektronenmikroskope. Op deze plaat wordt toegelicht hoe zo'n microscoop er van binnen uitziet.
 17,50
Prins Bernard in de Spiegel
De Spiegel – jaargang 1946-1947 ingebonden
Fraai boek met ingebonden de edities van Christelijk nationaal tijdschrift De Spiegel uit 1946 en 1947. Geniet van oude advertenties, het nieuws van toen (prinses - later queen Elisabeth verloofd!). Veel blader- en leesplezier gegarandeerd.
 15,00
Letterkaart 1R – Tazelaar
Wie heeft er niet zo leren schrijven? Deze letterkaart is bedoeld voor het eerste leerjaar, tweede gedeelte en komt uit de jaren '70. Hij heeft wat gebruikssporen. Deze letterkaart vormt onderdeel van de lesmethode die oa. door Tazelaar ontwikkeld is: "Eerst duidelijk....dan snel".
 9,50