Gro(ter) pakket

Schoolplaat Indianen 1900 Joh. Ykema
Indianen – 1900
Rond 1900 hadden maar weinig mensen de kans om de wereld over te reizen. Om op school te laten zien hoe andere volken leven, is de serie schoolplaten 'De volken der aarde' gemaakt door J.J. ten Have. Uitgever was Joh. Ykema uit 's-Gravenhage. Op deze plaat zien we Indianen, de oorspronkelijke bewoners van Amerika.
 25,00 Uitverkocht!
Schoolplaat Negers van Centraal-Afrika, 1900, Joh.Ykema
Negers van Centraal-Afrika – 1900
Rond 1900 hadden maar weinig mensen de kans om de wereld over te reizen. Om op school te laten zien hoe andere volken leven, is de serie schoolplaten 'De volken der aarde' gemaakt door J.J. ten Have. Uitgever was Joh. Ykema uit 's-Gravenhage. Op deze plaat zien we de bewoners van Centraal-Afrika. Het woord neger wordt tegenwoordig niet meer gebruikt omdat het door een deel van de samenleving als beledigend en racistisch wordt ervaren.
 25,00 Uitverkocht!
Schoolplaat Kirgiezen in de steppe uit 1900, uitgever Joh. Ykema
Kirgiezen in de steppe – 1900
Rond 1900 hadden maar weinig mensen de kans om de wereld over te reizen. Om op school te laten zien hoe andere volken leven, is de serie schoolplaten 'De volken der aarde' gemaakt door J.J. ten Have. Uitgever was Joh. Ykema uit 's-Gravenhage. Op deze plaat zien we de bewoners van Kirgizië die op de steppe leven.
 25,00
Idisslare (magar, juver, horn) - herkauwers (magen, uiers, hoorns) Gustaf Wennman
Herkauwer – magen, uiers, hoorns (Zweeds)
Op deze oude Zweedse schoolplaat is de anatomie van de magen, uiers en hoorns van herkauwers afgebeeld. De officiële Zweedse titel van de plaat is: Idisslare (magar, juver, horn), dat betekent: herkauwers (magen, uiers, hoorns). De schoolplaat komt uit de serie: Ryggradsdjurens byggnad serie ii (bouw van gewervelden dieren). Illustrator Gustaf Wennman tekende de plaat en uitgever P.A. Norstedt & Söners forlag, Stockholm gaf hem uit, vermoedelijk in de jaren '30.
 35,00
Schoolplaat In het gebied van den Boven-Nijl M.A. Koekkoek 1924 nijlpaard
In het gebied van den Boven-Nijl
De schoolplaat In het gebied van den Boven-Nijl is een schoolplaat van de bekende tekenaar M.A. Koekkoek, uit zijn serie 'dieren in hun omgeving - buitenland'. De plaat is in 1924 uitgegeven door J.B. Wolters Groningen - Den Haag. Bij wie mag deze plaat zijn 100e verjaardag vieren?
 22,50
Schoolplaat Op de heide M.A. Koekkoek 1950
Op de heide
Fraaie schoolplaat van M.A. Koekkoek met een weergave van de dieren en planten die voorkomen op de heide. Op de achterzijde zie je bijplaat ‘In de weide’, met onder meer de mol, langpootmug en een eend. De plaat is van 1950, uitgegeven door Wolters Groningen-Djakarta. Trefwoorden: hazelworm, adder, krekel, sprinkhaan, hagedis
 35,00
Meeteenheden maten en gewichten
Meeteenheden, maten en gewichten
Leuke en informatieve schoolplaat over maten en gewichten uit de jaren '70. Van millimeter tot kilometer, handig uitgelegd. De plaat is precies 1 vierkante meter groot en is uitgegeven door Samsom te Alphen aan den Rijn. De tekeningen zijn van de hand van H. Westerink.
 17,50
Wandkaart schoolkaart Stroomgebied van de Donau. R. Bos. P. Noordhoff
Wandkaart Stroomgebied van de Donau (Midden-Europa)
Dit zijn de kaarten die je nog kent uit je schoolklas van vroeger. De volledige titel luidt: No12 R. Bos - Stroomgebied van de Donau, zesde druk door K. Zeeman. Wist je dat de Donau loopt van het Zwarte Woud naar de Zwarte Zee? En dat hij loopt door de volgende landen: Duitsland, Oostenrijk, Slowakije, Hongarije, Kroatië, Servië, Bulgarije, Roemenië, Moldavië en Oekraïne? De kaart is uitgegeven door P. Noordhoff Groningen - Djakarta in 1960.  
 25,00
SALE
Schoolplaat Op de heide M.A. Koekkoek
Op de heide
Eén van de klassieke schoolplaten van M.A. Koekkoek is Op de heide. Deze plaat is uitgegeven door J.B. Wolters te Groningen in 1950. Op de achterkant van de plaat is de Bijplaat: In de weide afgebeeld. De 4 hoeken zijn nog goed, maar de plaat heeft verder flinke gebruikssporen. Daarom is deze schoolplaat afgeprijsd.
 17,50