brievenbuspakje

Plaatjesalbum Kruger Wildtuin in Zuid-Afrika door Hille Stijbos en Stuurman
De Kruger Wildtuin in Zuid-Afrika deel 1 en 2
Koek- en beschuitfabriek v/h G. Hille en Zoon te Zaandam gaf in 1956 deze prachtige plaatjesalbums over het Krugerpark uit. In het Afrikaans heet het Krugerwildtuin. De teksten zijn van Jan P. Strijbos en de tekeningen van Rein Stuurman. Plaatjesalbums waren vroeger een heel populaire vorm van klantenbinding en reclame maken. Denk maar aan de oude Verkade-albums. Tegenwoordig hebben vooral supermarkten plaatjesacties. Wij van Buitenluchtig vinden deze vintage boekjes nog nét iets leuker. Beide albums zijn compleet, hebben 45 plaatjes per album en ze zijn in een goede vintage staat.
 15,00
SALE
Schoolplaat Bos- en weidevogels met toelichting
Persoonlijk ben ik dol op bos- en weidevogels. Er staat op deze plaat nog wel een aantal exemplaren die ik graag nog eens zou willen zien. De plaat is getekend door H.J. Slijper en uitgegeven door W.J.Thieme & Cie - Zutphen in 1954 en nog geheel compleet, voorzien van boekje met toelichting in een mapje gestoken.
 29,00
SALE
Set van 5 kaarten uit de serie Veilig Leren Lezen
Uit de serie platen Veilig Leren Lezen hebben we hier 5 leuke afbeeldingen voor je in de aanbieding. De platen zijn van dik karton en hebben een gaatje om de kaart aan op te hangen. Mooi om in te lijsten of los neer te zetten en zeker leuk als (kinder)cadeautje!    
 20,00
Set van 3 platen – Kruiden – Erich Cramer
Uit de serie Mittel-europäische Pflanzenwelt, Kräuter und Stauden van Erich Cramer hebben we hier een set van drie afbeeldingen voor je:  Helm-knabenkraut, Acker-senf en de Trauben-graslilie. Op de voorzijde zie je een prachtige botanische tekening uit 1957 en op de achterzijde een uitleg over het betreffende kruid. Mooi om in te lijsten en leuk als cadeautje!
 15,00
Rotes Waldvögelein – Erich Cramer
Uit de serie Mittel-europäische pflanzenwelt, Kräuter und Stauden van Erich Cramer hebben we hier de afbeelding van de Rotes Waldvögelein. Alleen vanwege de naam wil je 'm al hebben toch? Op de voorzijde zie je een prachtige botanische tekening uit 1957 en op de achterzijde een uitleg over het betreffende kruid. Mooi om in te lijsten én leuk als cadeautje!
 7,50
Puzzel ‘Children at play’
Een leuke kleurrijke vintage inlegpuzzel voor de beginnende puzzelaar. Met vijf stukjes van spelende kinderen in verschillende vormen kan je kind goed oefenen met de fijne motoriek. De puzzel is gemaakt door Steinmeier Wood Toys uit Malta en komt vermoedelijk uit de jaren '70 of '80.
 4,00
Puzzel shover Rolf Buitenluchtig
Puzzel shovel Rolf
Deze leuke houten minipuzzel van een graafmachine / shovel heeft 7 stukjes in vreemde vormen. Om hem opnieuw te maken kan je de puzzel op z'n kop gooien, of weet je kind het gaatje aan de achterkant te vinden? Als hij zijn vinger er doorheen steekt, kan hij de stukjes er ook uit halen. Van de bekende maker van schoolspullen en spelletjes Rolf Holland.
 4,50
Tweety en zijn vriendjes in het verkeer. Uitgegeven door de Vivo. Buitenluchtig
Tweety en zijn vriendjes in het verkeer
Ken je ze nog? De Warner Bros figuurtjes Tweety, Speedy Gonzales en Sylvester? In dit vrolijke album vertellen ze je alles over de geschiedenis van het verkeer. Hoe zag de eerste fiets eruit? Hoe werd vroeger een brand geblust? In 1977 was dit album verkrijgbaar bij de Vivo supermarkten. Voor het verkeersspel op de middenpagina kon je 16 speldjes sparen. Uiteraard zijn alle speldjes compleet in dit exemplaar. De 32 bladzijden lees-, kijk-, en speelplezier zijn 45 jaar later nog steeds leuk voor het nieuwsgierige kind (en hun (groot)ouders)!
 8,50