Klein pakket

Keimesentwicklung
Keimesentwicklung – ontwikkeling van het embryo
Wat een bijzonder fraaie en ook leerzame plaat is dit! De ontwikkeling van het menselijk embryo is hier in al haar stadia prachtig weergegeven door M. Röhl. Deze Duitse plaat is afkomstig uit 'Serie 1: Der Menschliche Körper' van uitgever Ernst Klett Verlag uit Stuttgart. Voor een plaat uit 1960 is hij in bijzonder goede staat. Speciaal ook dat de stokken niet van hout, maar van aluminium zijn. Dit is een aanwinst voor elke verloskundigenpraktijk, dus wees er snel bij.
 69,00 Uitverkocht!
SALE
Bourgondische tijdvak F. Zenner
Het bourgondische tijdvak 1433-1482
Uit de serie historische schoolplaten van F. Zenner is dit het bourgondische tijdvak, dat liep van 1433 tot 1482. Deze tijd staat bekend om namen als Karel de Stoute, Filips de Goede, Vlaanderen, Maximiliaan, Gulden Vlies, Hansa en Jan van Eyck. Deze schoolplaat is uitgegeven door W.A. Lommers rond 1955.  
 7,50 Uitverkocht!
Weefsel in het menselijk hoofd Deutsches Hygiene-Museum
Cellen en weefsel in het hoofd
Deze medische schoolplaat bekijkt tot op detail de soorten weefsel en cellen die in het menselijk hoofd aanwezig zijn. De plaat is in de periode 1938 - 1945 uitgegeven door het Deutsches Hygiene-Museum en heeft als officiële titel: Zelle - Gewebe - Organ. In detail zijn de volgende soorten weefsel uitgelicht: zenuwweefsel, botweefsel, huidweefsel, bloedweefsel, bindweefsel, spierweefsel, vetweefsel en kraakbeenweefsel. De plaat is waarschijnlijk intensief gebruikt in het onderwijs en kent enige gebruikssporen.
 25,00
SALE
De nieuwste geschiedenis F. Zenner
De nieuwste geschiedenis 1840-1914
Uit de serie historische schoolplaten van F. Zenner is dit 'De nieuwste geschiedenis', die van 1840 tot 1914 wordt geschetst. Deze schoolplaat is rond 1955 uitgegeven door W.A. Lommers.
 7,50 Uitverkocht!
Genoble en de Alpen
Gezicht op Grenoble en de Alpen
Hoe leg je in 1909 de kinderen op school uit wat de Alpen zijn of hoe de stad Grenoble eruit ziet? Speciaal voor de lessen aardrijkskunde is een serie chromolithografieën gemaakt door uitgever Joh. Ykema. Zoals je van een plaat uit 1909 wel kunt verwachten, is deze plaat flink verkleurd door langdurig zonnebaden. Bij Buitenluchtig noemen we dat "Julio Iglesias".
 15,00 Uitverkocht!
Leitz AMR Elektronenmikroskope
Rasterelektronenmicroscoop – Leitz AMR
De rasterelektronenmicroscoop (Engels: scanning electron microscope, sem) is een bepaald type elektronenmicroscoop waarmee de microstructuur van materialen zichtbaar kan worden gemaakt voor het menselijk oog. Deze schoolplaat is afkomstig van Leitz AMR, een Duitse fabrikant. Daarom is de officiële naam van de plaat: Raster-elektronenmikroskope. Op deze plaat wordt toegelicht hoe zo'n microscoop er van binnen uitziet.
 17,50
Prins Bernard in de Spiegel
De Spiegel – jaargang 1946-1947 ingebonden
Fraai boek met ingebonden de edities van Christelijk nationaal tijdschrift De Spiegel uit 1946 en 1947. Geniet van oude advertenties, het nieuws van toen (prinses - later queen Elisabeth verloofd!). Veel blader- en leesplezier gegarandeerd.
 15,00
Letterkaart 1R – Tazelaar
Wie heeft er niet zo leren schrijven? Deze letterkaart is bedoeld voor het eerste leerjaar, tweede gedeelte en komt uit de jaren '70. Hij heeft wat gebruikssporen. Deze letterkaart vormt onderdeel van de lesmethode die oa. door Tazelaar ontwikkeld is: "Eerst duidelijk....dan snel".
 9,50
Schoolkaart De Noord- en Zuid-Ned. gewesten omstreeks 1300
Hoe zag Nederland er rond 1300 uit? Deze kaart is gemaakt voor liefhebbers van geschiedenis. Het is een zeldzame en erg moeilijk te vinden kaart afkomstig uit de serie: Twaalf wandkaarten der vaderlandse geschiedenis. De kaart is in 1935 uitgegeven door Schoolbestelkantoren Agteres Rijssen/Zwolle.
 29,00