Gro(ter) pakket

Schoolplaat Bonte Wereld Wallner Buitenluchtig
Bonte Wereld
Dit is nou echt een wandplaat voor vogelliefhebbers. Het zou je maar gebeuren om deze vogels bij elkaar te zien! Hoeveel van deze exemplaren herken jij? Mocht je ze niet allemaal kennen, dan zit er op de achterkant van de plaat een spiekbriefje. "De Bonte Wereld" is geschilderd door Th. Wallner en in 1954 uitgebracht door J.B. Wolters' uitgeversmaatschappij N.V. Groningen-Djakarta. De plaat is in een redelijke vintage staat. De kleuren zijn prachtig.
 45,00 Uitverkocht!
SALE
Schoolplaat Paardenstaart Ackerschachtelhalm Jung Koch Quentell. Buitenluchtig
Ackerschachtelhalm – Paardenstaart – Jung-Koch-Quentell
De botanische schoolplaten van Jung-Koch-Quentell zijn beroemd én geliefd onder verzamelaars. Herkenbaar aan de zwarte achtergrond worden de mooiste bloemen, planten en ook dieren weergegeven. Officieel heet deze plaat in het Duits: Ackerschachtelhalm, wat in het Nederlands de Paardenstaart is. Voor de liefhebber doen we er ook nog het Latijn bij: Equisetum arvense. Equus betekent: paard en saeta: borstel. Vandaar de naam Paardenstaart. Zo, genoeg gemansplaind. Deze mooie plaat van uitgever Lehrmittelverlag Wilhelm Hagemann uit Düsseldorf komt uit 1955 en is in een redelijke vintage staat. De foto geeft een goed beeld. Wil je een echte Jung-Koch-Quentell aan de muur voor een bescheiden prijs, dan is dit je kans!
 35,00 Uitverkocht!
Skinnbaggar Norstedt Halkjaer wants bootsmannetje
Skinnbaggar – schildinsecten
De Zweedse schoolplaat Skinnbaggar is in Nederland een zeldzame plaat. Skinnbaggar betekent schildinsecten, waaronder wantsen. En eigenlijk net als bij alle insecten, geldt ook hier: hoe meer je over weet, hoe interessanter deze dieren zijn. Op deze plaat zijn in ieder geval het bootsmannetje, de grote schaatsenrijder, de waterschorpioen en de schildwants te zien. De plaat is midden 20e eeuw uitgegeven door P.A. Norstedt & Söners te Stockholm. De tekeningen komen van de hand van N. Halkjaer.    
 29,00
Schoolplaat Aan de rand der Kalahari Koekkoek
Aan de rand der Kalahari
Aan de rand der Kalahari is een schoolplaat uit de serie: 'dieren in hun omgeving, buiten ons land'. De plaat is getekend door M.A. Koekkoek. J.B. Wolters Groningen - Batavia zorgde in 1934 voor de uitgave van deze schoolplaat. We zien een typisch Afrikaans tafereel. Leeuwen zijn verdekt opgesteld om een prooi te kunnen vangen. Ik geloof dat één van de zebra's ze heeft opgemerkt, waardoor alles op de vlucht slaat. Wij kennen deze beelden van tv. Bijzonder om te bedenken hoe een Nederlandse tekenaar dit begin 20e eeuw heeft kunnen afbeelden. Let ook eens op de vier prachtige sierhoeken. Voor veel verzamelaars van schoolplaten is dit echt de kers op de taart. Ook voor jou?
 39,00
Koolwitje Jung Koch Quentell Fromman Morian
Koolwitje (rups) – Pieris Brassicae I. – Jung Koch Quentell
Het koolwitje is een bekende en veelvoorkomende vlinder. Op deze oude schoolplaat wordt de rups van het koolwitje in detail weergegeven. Uitgever Fromman & Morian gaven deze kleurrijke plaat uit in 1903. Het is een plaat uit de serie Jung-Koch-Quentell'schen Neuen Wandtafeln - Zoologie.
 45,00
Stützgewebe
We zien hier het Stützgewebe oftewel steunweefsel afgebeeld op een schoolplaat uit 1928 van Gerhard Gambke. Deze afbeelding uit de serie Histologische embryologische Tafeln is voor z'n leeftijd in een mooie vintage staat en verdient een mooi plekje aan een muur. Misschien wel bij een huisarts, fysiotherapeut of in een kantoor?
 35,00
Furchung & äussere Gesamtgestaltung des Embryos
Uit 1928 zien we hier de schoolplaat ' Furchung & äussere Gesamtgestaltung des Embryos'. Het is een plaat uit de serie 'Histologische embryologische Tafeln' van illustrator Gerhard Gambke. Gezien de leeftijd (1928) verkeert dit exemplaar in een zeer goede vintage staat.  
 29,00
SALE
Atmungsorgane des menschen
We zien hier schoolplaat in vintage staat van het Deutsches Hygiene Museum. Het betreft (naar alle waarschijnlijkheid) de Atmungsorgane des menschen uit serie - Unterrichtssammlung Tuberkulose. Deze medische schookaart stamt uit de periode 1925-1930 en misstaat niet aan de muur bij een arts of anderszins liefhebber van longen!  
 19,00
Rembrandt in zijn “Schildercaemer”, 1665
Dit is er weer zo eentje hoor; een schoolplaat waar je naar kan bijven kijken en toch telkens nieuwe dingen ziet. En wij kunnen het weten, want deze plaat hing een tijdje in onze woonkamer en we ... zagen telkens nieuwe dingen. Enfin, kijk zelf maar eens naar de plaat en de detailfoto's. Prachtig toch? De titel van de plaat geeft al weg waar we naar zitten te kijken; Rembrandt in zijn "Schildercaemer" in het jaar 1665. De illustratie op de plaat is geschilderd door J.H. Isings en het is er eentje uit de serie Vaderlandse geschiedenis (Nederland). De schoolplaat is in een goede vintage staat en stamt uit het jaar 1968.  
 44,00